Column | Ben jij een ambassadeur van Christus?

“We zijn dan gezanten voor Christus…” 2 Korinthe 5:20a

Onlangs was ik voor IKEG een hele week in Brussel. Ik kwam onder de indruk van ál die gebouwen waarin Europese en internationale instanties gevestigd zijn. De enorme stad Brussel huisvest heel wat politici, lobbyisten en ambassadeurs. Deze mensen vertegenwoordigen hun land of staatshoofd. Paulus zegt tegen de gelovigen van Korinthe dat ze midden in deze enorme handelsstad ook gezanten, ambassadeurs zijn.

Ambassadeurs van Christus, de Koning der koningen en Heere der heren. Ook wij zijn geroepen als ambassadeurs en worden door God gestuurd. God heeft het woord van de verzoening namelijk in ons gelegd (vers 19). God heeft in Christus vergeving van zonden mogelijk gemaakt doordat Hij stierf aan het kruis en opstond uit de dood.

Het is die liefde van Christus die ons dringt om dit Evangelie met anderen te delen zodat ook zij gered worden. We moeten dat niet opdringerig doen maar wel indringend. Namens Christus smeken wij. Het is urgent, het is dringend! Het kan geen uitstel lijden!
Soms kun je die bewogenheid in je hart heel sterk ervaren. Een andere keer deel je die boodschap meer vanuit gehoorzaamheid en voel je daar niet zo veel bij.
Hoe mooi zou het zijn als we op veel meer plaatsen in Nederland de boodschap van verzoening gaan delen met kinderen en jongeren. De wereld gaat het niet doen. God heeft u en mij daarvoor apart gezet. Wat een eer om die Koning te mogen vertegenwoordigen.
Als we het toch over ambassadeurs hebben, recent heeft het IKEG ook een eigen ambassadeur: Elise de Koning. Ze zal het IKEG gaan promoten en onze missie meer onder de aandacht van kerken brengen. In deze nieuwsbrief kunt u nader kennismaken met haar.

Verder zijn we erg blij met de komst van Lydia de Jong. Ze is aangenomen als extra kracht voor het vele administratieve werk van stichting IKEG. Ook Lydia stelt zich in deze nieuwsbrief aan u voor.
Ik bid dat we zo samen ambassadeurs van Christus mogen zijn.

Omdat Hij leeft, ben ik niet bang voor morgen.

Gezegende paasdagen.

Voor diegenen die ons nog niet kennen, zullen we ons even voorstellen: wij zijn Marco & José Baan en wonen in het mooie dorp Alblasserdam. We zijn gezegend met 6 dochters, dit zijn hun namen: Naomi, Marylène, Rosalize, Anne-Laura, Cathelijne en Emmely.

Marco Baan

Directeur IKEG

Even voorstellen…

Even voorstellen…

Mijn naam is Martijn Beukers en sinds kort help ik IKEG voor een aantal uur per week. Graag wil ik me hier kort voorstellen. Zelf mag ik de Heere Jezus al heel wat jaren kennen. God heeft me gelukkig nooit losgelaten. Hij is goed, geduldig en genadig! Afgelopen jaar...

Lees meer
De spin in het web…

De spin in het web…

Met dankbaarheid kijk ik terug op de 33 jaren die ik bij het IKEG in dienst mocht zijn. Ik had voor die tijd de Heere gevraagd waar ik Hem kon dienen en Hij bracht het IKEG op mijn pad. In 1990 ben ik op het kantoor in Apeldoorn begonnen. Al snel werd het niet alleen...

Lees meer
Nieuwe IKEG brochure

Nieuwe IKEG brochure

In Nederland wonen meer dan 2.600.000 kinderen en tieners (4-18 jaar). Velen van hen hebben nog nooit van God gehoord. Wat zou het mooi zijn als elke christen in Nederland in zijn eigen wijk, dorp of stad een groep van tien kinderen zou vertellen over de prachtige...

Lees meer