Column: Jennifer en het zilveren kruisje

Want het woord van het kruis is voor hen die verloren gaan wel dwaasheid, maar voor ons die behouden worden, is het een kracht van God. 1 Korinthe 1:18

Met een grote glimlach staat Jennifer op de foto met een van de IKEG-werkers. Aan haar hals draagt ze een net gekocht glimmend kettinkje met een zilveren kruisje. Zo’n kettinkje wilde ze al zó lang hebben! Als je haar zou vragen: “Waarom dit kettinkje, Jennifer?” zou ze antwoorden: “omdat het kruis van Jezus Christus belangrijk voor mij is geworden en ik graag aan anderen wil laten zien dat ik bij Jezus hoor! “ Wat een veelzeggende foto. Het zilveren kettinkje en het lachende gezicht van Jennifer vertellen meer dan duizend woorden kunnen doen.
Het is een verhaal met impact!
De Bijbelverhalen op school is het enige wat Jennifer als kind meekrijgt van het christelijke geloof.
Via een klasgenootje komt Jennifer in aanraking met de Goed Nieuws Club in haar dorp en daar hoort ze meer van het Evangelie. Ook op de Girls Only Club (een bijbelclub voor tienermeiden) blijft ze komen!
Jennifer is een van de vele kinderen in Nederland die we het afgelopen seizoen met het kostbare Woord van God hebben bereikt. Dit soort getuigenissen zijn bijzonder waardevol en willen we koesteren. Het moedigt ons aan om door te gaan met onze missie en hopelijk spoort het u aan om te blijven bidden dat er meer kinderen zoals Jennifer Jezus willen volgen.
Kinderevangelisatie heeft impact. Soms zichtbaar, zoals bij Jennifer, maar heel vaak niet.
Komende zomer zijn er weer veel kinderwerkers die gaan meewerken aan een openluchtclub. We hebben hiervan een overzicht in deze nieuwsbrief gezet. Een openluchtclub is een krachtige vorm van kinderevangelisatie, want het is zichtbaar, laagdrempelig en transparant.
Ook kinderkampen zijn mooie gelegenheden om kinderen met het Evangelie te bereiken. Afgelopen juni mochten we ons IKEG-kamp houden. Het verslag van dit kamp kunt u deze keer lezen van Marjan Verkerk.
Veel leesplezier. We wensen u en jou allemaal een heel fijne zomertijd toe.

 

Voor diegenen die ons nog niet kennen, zullen we ons even voorstellen: wij zijn Marco & José Baan en wonen in het mooie dorp Alblasserdam. We zijn gezegend met 6 dochters, dit zijn hun namen: Naomi, Marylène, Rosalize, Anne-Laura, Cathelijne en Emmely.

Marco Baan

Directeur IKEG

Personele wisselingen

Personele wisselingen

Er zijn recent enkele personele wisselingen geweest die we niet onopgemerkt willen laten. Als eerste bedanken we Petra van Dijken (foto) voor haar jarenlange werk voor het IKEG. Zij startte als vrijwilligster en later verzorgde zij in vaste dienst de (financiële)...

Lees meer
Training Open Lucht Clubs

Training Open Lucht Clubs

Kinderevangelisatie in de openlucht, het is al jarenlang een beproefd concept om het evangelie te brengen juist bij kinderen die het nog nooit gehoord hebben! Open Lucht Club, letterlijk een tent op een veld midden in een woonwijk en daar een programma aanbieden voor...

Lees meer
Uit het veld

Uit het veld

Hoe mooi is het om naast het leidinggeven zelf ook actief bezig te zijn met kinderwerk! In onze eigen gemeente Rehoboth geven we samen met een ander echtpaar zondagsschool aan de groep van 9-12 jarigen. Recent is het thema: “Op reis met Paulus” behandeld. De sfeer is...

Lees meer