Column | Kun jij bergen verzetten

Als u een geloof had als een mosterdzaad, u zou tegen deze berg zeggen: Verplaats u van hier naar daar! En hij zou gaan, en niets zou voor u onmogelijk zijn. Mattheüs 17:20

Afgelopen zomer liep ik regelmatig onderin het dal van enorme bergen van de Franse Alpen. Daar stonden ze: massief en onbewééglijk. Wat kun je je nietig voelen te midden van al die bergen.
Geloof dat bergen kan verzetten… Ja, het staat in de Bijbel. Maar dit lijkt me eerder een tekst voor de vergevorderde christen, of niet? Gelukkig staat er bij dat geloof als een mosterdzaad genoeg is.
God vraagt dus geen groot geloof, maar het geloof in een grote God.
Situaties in ons leven kunnen aanvoelen als bergen, onbeweeglijk en huizenhoog. Menselijke oplossingen schieten aan alle kanten te kort. Maar wat is het dan heerlijk om voorbij die bergen te kijken naar de Schepper van hemel en aarde. “He can move the mountains, my God is mighty to save” zegt een lied. Met welk probleem u momenteel ook te maken hebt, het ontbreekt God niet aan kracht om te verlossen.

Bergen werk verzet
Wat is er weer bergen werk verzet tijdens de zomer. We hebben verslagen kunnen lezen en de foto’s kunnen zien van jullie openluchtclubs. Het is bemoedigend om te zien dat er steeds meer openluchtclubs gehouden worden. Dit keer leest u er over in een verslag van collega Marjolein die deze zomer in Breda kinderen bereikt heeft met het Evangelie.

Bergen kantoorwerk
Misschien had u het al vernomen, maar Gerda gaat na ruim 33 jaar IKEG verlaten. Wat heeft ze ook bergen werk verzet in de afgelopen tientallen jaren. We danken God voor de trouw en toewijding die Gerda heeft getoond in het werk dat dikwijls achter de schermen heeft plaatsgevonden. We zijn dankbaar dat Lydia als opvolger is ingewerkt en ook daarin zien we Gods trouw.
Ik sluit af met 1 Korinthe 13 vers 3. Daar staat een belangrijk principe: “…al zou ik het geloof hebben zodat ik bergen zou verzetten, maar ik had de liefde niet, dan was ik niets.”
Já, het is belangrijk om ons werk in geloof en hoop te doen. Maar de liefde mag zeker niet ontbreken!

Voor diegenen die ons nog niet kennen, zullen we ons even voorstellen: wij zijn Marco & José Baan en wonen in het mooie dorp Alblasserdam. We zijn gezegend met 6 dochters, dit zijn hun namen: Naomi, Marylène, Rosalize, Anne-Laura, Cathelijne en Emmely.

Marco Baan

Directeur IKEG

Even voorstellen…

Even voorstellen…

Mijn naam is Martijn Beukers en sinds kort help ik IKEG voor een aantal uur per week. Graag wil ik me hier kort voorstellen. Zelf mag ik de Heere Jezus al heel wat jaren kennen. God heeft me gelukkig nooit losgelaten. Hij is goed, geduldig en genadig! Afgelopen jaar...

Lees meer
De spin in het web…

De spin in het web…

Met dankbaarheid kijk ik terug op de 33 jaren die ik bij het IKEG in dienst mocht zijn. Ik had voor die tijd de Heere gevraagd waar ik Hem kon dienen en Hij bracht het IKEG op mijn pad. In 1990 ben ik op het kantoor in Apeldoorn begonnen. Al snel werd het niet alleen...

Lees meer
Nieuwe IKEG brochure

Nieuwe IKEG brochure

In Nederland wonen meer dan 2.600.000 kinderen en tieners (4-18 jaar). Velen van hen hebben nog nooit van God gehoord. Wat zou het mooi zijn als elke christen in Nederland in zijn eigen wijk, dorp of stad een groep van tien kinderen zou vertellen over de prachtige...

Lees meer