Door de regelgeving kunnen we géén kinderevangelisatie meer doen!

Wacht even! Wat zeg je nou? Dat heb je mis! Weet je wat je allemaal nog wél kunt doen?

1. BID!
De Heere Jezus gaf als goede Herder Zijn leven voor Zijn schapen*. Hij gaf alles.
Ga jij in Zijn voetsporen? Ben jij op zoek naar verloren kinderen?
De Heere Jezus gaf Petrus de opdracht om Zijn schapen en lammeren te hoeden en te weiden*. Wat doe jij? Ben je herder of huurling?*
Bid om wijsheid, moed en ideeën! De Heere heeft de kinderen lief en Hij wil je helpen om een weg te vinden, als jij maar wil!
“Waar een wil is, is een weg. Waar géén wil is, is een smoesje,” wordt soms gezegd.

2. KONDIG EEN KLEURWEDSTRIJD AAN!
Dit geeft je 3 contactmogelijkheden met de kinderen; steeds opnieuw bel je bij hen aan, persoonlijk aan huis.
Moment 1: Je geeft de kleurplaten af en legt de wedstrijd uit.
Moment 2: Je haalt de kleurplaten weer op.
Moment 3: Je maakt de winnaars bekend én je hebt prijzen en troostprijsjes bij je.

3. ORGANISEER EEN SPEURTOCHT!
Laat de kinderen in groepjes of individueel of als gezin op zoek gaan naar stukjes van een Bijbelverhaal. Op verschillende plekken onderweg vinden ze een plaat of een voorwerp of een liedje of een Bijbeltekst die iets vertelt over een Bijbelverhaal. Op elk van die punten krijgen ze een puzzelstuk bijvoorbeeld of een woord of een letter. Op het eindpunt maken ze die puzzel compleet of lossen ze de zin op of vormen het woord.
Dan vertel je aan de hand van die gevonden zaken kort over welk verhaal het ging.

4. CLUB IN EEN AANHANGER
Is een aanhanger geen idee? Jij zit in de aanhanger, de kinderen zitten ervoor en …je houdt de club! Als je een buikluidsprekertje hebt, kunnen ze je nog goed horen!
Regent het? Draai het dan om. De kinderen zitten in de kar. Jij zorgt voor een zeil in de kar en een deken of dunne zitmatrasjes erop. Je zorgt voor een overkapping met doorzichtig plastic. Je zal zien hoe leuk ze dat vinden! Jij kan een regenjas aantrekken. Wel zal je bij zulk weer wat harder moeten praten 😉.
Is de club afgelopen? Dan kun je hetzelfde doen op de volgende plek!

5. HOUD EEN MINICLUB!
Zoek een afdak, bel aan bij de kinderen, nodig hen uit en houd met hen die willen een mini-Bijbelclub. De grootte van de groep beperk je en de club duurt ook korter dan een club die je binnen houdt. Je kunt zelfs de achterbank van je auto platleggen en de kinderen daarin laten plaatsnemen. Jij staat onder de achterklep en houdt de club.
(Foto’s: zie blog www.ikeg.nl/zuchten-en-zingen/)

6. ‘BIJBEL-EXPERIMENT’
Kondig aan dat je 5 woensdagmiddagen lang buiten een Bijbel-Experiment hebt, dat is een projectclub in de openlucht. Je kunt het ook ‘Discoveryland’ noemen …en wie weet, bedenk jij een naam die nog beter is!
Voor elke middag van die 5 middagen zet je één woord centraal.
Bijvoorbeeld: God – Jezus – mensen/kinderen – bijbel – bidden – problemen (hier ga je ’t over zonde hebben) – hemel (of toekomst).
Bij elk woord hoort een Bijbelverhaal uiteraard. Na elke middag krijgen de kinderen iets, dat na 5 weken samen één geheel vormt en wat ze dan mee kunnen nemen.
Na 5 weken houd je ook een slotfeest. Ideeën: pannenkoeken eten, een spellencircuit, een barbecue of een vossenjacht, waarin alle personen die in die 5 clubs voorkwamen een rol spelen (bijv. de Romeinse hoofdman, de Samaritaanse vrouw…). Voor de liefhebbers – en je hoopt natuurlijk dat dit Bijbel-Experiment naar meer smaakte – kondig je aan dat er een echte, heuse Bijbelclub gaat starten! Wat je vervolgens ook doet!

7. MAAK BEKEND!
– Hang posters op bij supermarkten in de buurt (hierop zet je kort wat, waar en wanneer, evt. met telefoonnummer erbij om je op te geven of vragen te stellen)
– Verspreid flyers (brievenbussen)
– Deel flyers uit in een winkelcentrum
– Schrijf een stukje in de plaatselijke krant
– Maak kennis met ouders en kinderen in speeltuintjes
– Gebruik de contacten die je al hebt
– Geef kinderen twéé uitnodigingen, vraag of ze de 2e aan een vriendje of vriendinnetje willen geven
– Vraag of je bij een school mag flyeren; nee heb je, ja kun je krijgen

8. EN HET WEER DAN?
Zorg voor een dekzeil en minimaal 2 dekens.
Zoek een afdak in de buurt, een open schuur, een loods, een nis van een flat, een fietsenhok, een richel of scherm aan een gebouw.
Wat denk je van een Auto-Club? Leg de achterbanken van je auto plat, laat de kinderen in de auto zitten en houd dan de club. Jij staat onder de achterklep en geeft leiding. Uiteraard is dit erg beperkt qua aantal kinderen. Maar … het kán!
En … je zal zien dat het nog vaker goed weer is dan je denkt!

9. TEN SLOTTE:
Als er barrières zijn om kinderen het evangelie te brengen, en je kunt niet doen wat je wil doen, doe dan wat je nog wel kunt doen! Elk kind is er één! Weinig kinderen is meer dan geen kinderen! Zoek elk gaatje dat je kunt vinden!

Als je geen gaatjes ziet, zoek ze dan!
Als ze er niet zijn, maak ze dan!

“Wees standvastig, onwankelbaar, altijd overvloedig in het werk van de Heere.”
Deze oproep in 1 Kor.15:58 wordt gevolgd door de rotsvaste verzekering:
“…in de wetenschap dat uw inspanning niet tevergeefs is in de Heere.”

*Joh.10:11         *Joh.21:15, 16, 17         *Joh.10:12, 13

Nieuwe trainingen

Nieuwe trainingen

“Wat is het Evangelie en hoe vertel ik dit aan een kind?”, “Bijbelteksten aanleren, is dat niet moeilijk?”, “Kinderevangelisatie? Waarom? “ Is dit voor jou herkenbaar? Dan is de VCK echt iets voor jou! Op 26 juni D.V. is de live informatieavond in Apeldoorn geweest...

Lees meer
Nieuwe IKEG brochure

Nieuwe IKEG brochure

In Nederland wonen meer dan 2.600.000 kinderen en tieners (4-18 jaar). Velen van hen hebben nog nooit van God gehoord. Wat zou het mooi zijn als elke christen in Nederland in zijn eigen wijk, dorp of stad een groep van tien kinderen zou vertellen over de prachtige...

Lees meer
Kinderwerk Amsterdam

Kinderwerk Amsterdam

Het is alweer een half jaar geleden dat ik betrokken raakte bij een kinderclub in Amsterdam Zuid-Oost. Elke vrijdagmiddag komen ongeveer 10 kinderen naar de club om samen te zingen, uit de Bijbel te horen, een tekst te leren en te knutselen. Inmiddels is er op de...

Lees meer