Door de regelgeving kunnen we géén kinderevangelisatie meer doen!

Wacht even! Wat zeg je nou? Dat heb je mis! Weet je wat je allemaal nog wél kunt doen?

1. BID!
De Heere Jezus gaf als goede Herder Zijn leven voor Zijn schapen*. Hij gaf alles.
Ga jij in Zijn voetsporen? Ben jij op zoek naar verloren kinderen?
De Heere Jezus gaf Petrus de opdracht om Zijn schapen en lammeren te hoeden en te weiden*. Wat doe jij? Ben je herder of huurling?*
Bid om wijsheid, moed en ideeën! De Heere heeft de kinderen lief en Hij wil je helpen om een weg te vinden, als jij maar wil!
“Waar een wil is, is een weg. Waar géén wil is, is een smoesje,” wordt soms gezegd.

2. KONDIG EEN KLEURWEDSTRIJD AAN!
Dit geeft je 3 contactmogelijkheden met de kinderen; steeds opnieuw bel je bij hen aan, persoonlijk aan huis.
Moment 1: Je geeft de kleurplaten af en legt de wedstrijd uit.
Moment 2: Je haalt de kleurplaten weer op.
Moment 3: Je maakt de winnaars bekend én je hebt prijzen en troostprijsjes bij je.

3. ORGANISEER EEN SPEURTOCHT!
Laat de kinderen in groepjes of individueel of als gezin op zoek gaan naar stukjes van een Bijbelverhaal. Op verschillende plekken onderweg vinden ze een plaat of een voorwerp of een liedje of een Bijbeltekst die iets vertelt over een Bijbelverhaal. Op elk van die punten krijgen ze een puzzelstuk bijvoorbeeld of een woord of een letter. Op het eindpunt maken ze die puzzel compleet of lossen ze de zin op of vormen het woord.
Dan vertel je aan de hand van die gevonden zaken kort over welk verhaal het ging.

4. CLUB IN EEN AANHANGER
Is een aanhanger geen idee? Jij zit in de aanhanger, de kinderen zitten ervoor en …je houdt de club! Als je een buikluidsprekertje hebt, kunnen ze je nog goed horen!
Regent het? Draai het dan om. De kinderen zitten in de kar. Jij zorgt voor een zeil in de kar en een deken of dunne zitmatrasjes erop. Je zorgt voor een overkapping met doorzichtig plastic. Je zal zien hoe leuk ze dat vinden! Jij kan een regenjas aantrekken. Wel zal je bij zulk weer wat harder moeten praten 😉.
Is de club afgelopen? Dan kun je hetzelfde doen op de volgende plek!

5. HOUD EEN MINICLUB!
Zoek een afdak, bel aan bij de kinderen, nodig hen uit en houd met hen die willen een mini-Bijbelclub. De grootte van de groep beperk je en de club duurt ook korter dan een club die je binnen houdt. Je kunt zelfs de achterbank van je auto platleggen en de kinderen daarin laten plaatsnemen. Jij staat onder de achterklep en houdt de club.
(Foto’s: zie blog www.ikeg.nl/zuchten-en-zingen/)

6. ‘BIJBEL-EXPERIMENT’
Kondig aan dat je 5 woensdagmiddagen lang buiten een Bijbel-Experiment hebt, dat is een projectclub in de openlucht. Je kunt het ook ‘Discoveryland’ noemen …en wie weet, bedenk jij een naam die nog beter is!
Voor elke middag van die 5 middagen zet je één woord centraal.
Bijvoorbeeld: God – Jezus – mensen/kinderen – bijbel – bidden – problemen (hier ga je ’t over zonde hebben) – hemel (of toekomst).
Bij elk woord hoort een Bijbelverhaal uiteraard. Na elke middag krijgen de kinderen iets, dat na 5 weken samen één geheel vormt en wat ze dan mee kunnen nemen.
Na 5 weken houd je ook een slotfeest. Ideeën: pannenkoeken eten, een spellencircuit, een barbecue of een vossenjacht, waarin alle personen die in die 5 clubs voorkwamen een rol spelen (bijv. de Romeinse hoofdman, de Samaritaanse vrouw…). Voor de liefhebbers – en je hoopt natuurlijk dat dit Bijbel-Experiment naar meer smaakte – kondig je aan dat er een echte, heuse Bijbelclub gaat starten! Wat je vervolgens ook doet!

7. MAAK BEKEND!
– Hang posters op bij supermarkten in de buurt (hierop zet je kort wat, waar en wanneer, evt. met telefoonnummer erbij om je op te geven of vragen te stellen)
– Verspreid flyers (brievenbussen)
– Deel flyers uit in een winkelcentrum
– Schrijf een stukje in de plaatselijke krant
– Maak kennis met ouders en kinderen in speeltuintjes
– Gebruik de contacten die je al hebt
– Geef kinderen twéé uitnodigingen, vraag of ze de 2e aan een vriendje of vriendinnetje willen geven
– Vraag of je bij een school mag flyeren; nee heb je, ja kun je krijgen

8. EN HET WEER DAN?
Zorg voor een dekzeil en minimaal 2 dekens.
Zoek een afdak in de buurt, een open schuur, een loods, een nis van een flat, een fietsenhok, een richel of scherm aan een gebouw.
Wat denk je van een Auto-Club? Leg de achterbanken van je auto plat, laat de kinderen in de auto zitten en houd dan de club. Jij staat onder de achterklep en geeft leiding. Uiteraard is dit erg beperkt qua aantal kinderen. Maar … het kán!
En … je zal zien dat het nog vaker goed weer is dan je denkt!

9. TEN SLOTTE:
Als er barrières zijn om kinderen het evangelie te brengen, en je kunt niet doen wat je wil doen, doe dan wat je nog wel kunt doen! Elk kind is er één! Weinig kinderen is meer dan geen kinderen! Zoek elk gaatje dat je kunt vinden!

Als je geen gaatjes ziet, zoek ze dan!
Als ze er niet zijn, maak ze dan!

“Wees standvastig, onwankelbaar, altijd overvloedig in het werk van de Heere.”
Deze oproep in 1 Kor.15:58 wordt gevolgd door de rotsvaste verzekering:
“…in de wetenschap dat uw inspanning niet tevergeefs is in de Heere.”

*Joh.10:11         *Joh.21:15, 16, 17         *Joh.10:12, 13

Wereldwijde gebedsdagen

Wereldwijde gebedsdagen

Samen bidden voor kinderevangelisatiewerk wereldwijd en dichtbij Bid mee met één van onze gebedsdagen in Apeldoorn of Breda? Geef je op via info@ikeg.nl en je ontvangt een aantal dagen voor de gebedsdag de Zoom-link.        

Lees meer
Verhuisbericht!

Verhuisbericht!

Precies 40 jaar geleden, in 1982, werd het pand aan de 2e Wormenseweg gekocht. We zijn verhuisd naar kantoorruimte op het terrein van Compassion.Een nieuw hoofdstuk is begonnen! Welkom; de koffie staat vanaf 6 september voor u klaar Nieuw adres: Zwaansprengweg 20A,...

Lees meer
IKEG kinderkamp 2022

IKEG kinderkamp 2022

Vrijdagmiddag zijn de ‘ooms en tantes’ (zo wordt de kampleiding genoemd!) met hun auto’s vol slaapzakken, zwemkleding, Bijbels, ‘vertelspullen’ en koffers vertrokken naar Doetinchem voor het IKEG kinderkamp! Het thema voor het kamp was: Op zoek! Tijdens het kamp...

Lees meer
Niet tegen te houden

Niet tegen te houden

“Ik zal werken en wie zal het keren?” vroeg God aan Israël” Ook op de openluchtclubs deze zomer zagen we dat God dwars door alles heen werkt! “Die man vond zijn geld belangrijker dan God, dat is toch koekoek?” vroeg een meisje op de openluchtclub in Breda zich...

Lees meer
Werk door!

Werk door!

‘Werk door, want Ik ben met u, spreekt de HEERE van de legermachten.’ Haggaï 2:5 Dát is de roep van de profeet Haggaï. Veel Joden zijn al jaren geleden teruggekeerd vanuit de ballingschap. Na hun terugkeer is men enthousiast aan de slag gegaan met de wederopbouw...

Lees meer
Deur gesloten – deur geopend

Deur gesloten – deur geopend

Op 18 augustus jl. sloten we letterlijk de deuren van ons kantoor aan de 2e Wormenseweg - 40 jaar nadat deze deur werd geopend. Al die jaren was het de uitvalbasis voor allerlei activiteiten en kantoorwerk. De weken voor de verhuizing stonden in het teken van...

Lees meer
X