IKEG kamp 2023: Kom en bouw mee!!

Al weken van tevoren werden de bouwplannen besproken, de leiding kwam half mei bij elkaar om de eerste stenen te leggen van het bouwwerk: met veel enthousiasme en toewijding werd het programma voor het IKEG kinderkamp in de steigers gezet.

In afhankelijkheid wisten we allemaal dat alles start met het fundament en dat God ons geen ander fundament gegeven heeft dan Jezus, Zijn Zoon. Hij is de Rots waarop wij mogen bouwen. We zijn ervan doordrongen dat we Zijn leiding nodig hebben, want als de Heer het huis niet bouwt, tevergeefs zwoegen de bouwers.

Vrijdag 23 juni was het dan zover: we mochten maar liefst 33 kinderen ontvangen in de prachtige accommodatie van de Oase in Doetinchem. Het hele weekend stond in het teken van bouwen. We namen de kinderen mee in de verhalen over Nehemia die door God geroepen werd om de muren van Jeruzalem te bouwen en de poorten te herstellen. Ging dat allemaal makkelijk? Nee! Er was veel tegenstand, er waren moeilijkheden, maar de God van de hemel deed Nehemia en het volk slagen en hielp hen om dit grote, zware werk te voltooien. Er was gebed en standvastigheid nodig, maar met God lukt het! Ze vieren feest en prijzen God om wie Hij is, wat Hij heeft gedaan en wat Hij doet!
We mochten de kinderen laten zien dat God ook in hun leven aanwezig wil zijn en leerden hen: God hoort jou, God roept jou, God helpt jou, God leidt jou. Elk groepje heeft in de Opbouwtijd (stille tijd) samen na kunnen praten over dat wat ze in de bijbeluren gehoord hadden. Kostbare momenten om persoonlijke gesprekjes met de kinderen te hebben.
Ook bij de verschillende activiteiten stond bouwen centraal en zo gebeurde het dat je op zaterdag in de omgeving van Doetinchem een getimmer van jewelste kon horen toen onze 33 bouwers met hamers en spijkers aan de slag gingen voor de knutsel. Die middag was er een zeskamp waarbij onze bouwers goed moesten samenwerken om alle bouwmaterialen op de juiste plek te krijgen, stenen te verzamelen, bruggen te bouwen en nog veel meer! De kinderen genoten zichtbaar. Al dat bouwen bij hoge temperaturen leverde heel wat zweet op, wat een feest toen de sproeier aanging en ze allemaal lekker konden afkoelen!
Het was een weekend met prachtig weer, 33 stralende kinderen, hele fijne leiding en een super keukenploeg. God heeft ons enorm gezegend. Wilt u meebidden dat, bij alles wat de kinderen gehoord, gezien en geleerd hebben, God de nawerker mag zijn in hun harten?

Marjan Verkerk

Even voorstellen…

Even voorstellen…

Mijn naam is Martijn Beukers en sinds kort help ik IKEG voor een aantal uur per week. Graag wil ik me hier kort voorstellen. Zelf mag ik de Heere Jezus al heel wat jaren kennen. God heeft me gelukkig nooit losgelaten. Hij is goed, geduldig en genadig! Afgelopen jaar...

Lees meer
De spin in het web…

De spin in het web…

Met dankbaarheid kijk ik terug op de 33 jaren die ik bij het IKEG in dienst mocht zijn. Ik had voor die tijd de Heere gevraagd waar ik Hem kon dienen en Hij bracht het IKEG op mijn pad. In 1990 ben ik op het kantoor in Apeldoorn begonnen. Al snel werd het niet alleen...

Lees meer
Nieuwe IKEG brochure

Nieuwe IKEG brochure

In Nederland wonen meer dan 2.600.000 kinderen en tieners (4-18 jaar). Velen van hen hebben nog nooit van God gehoord. Wat zou het mooi zijn als elke christen in Nederland in zijn eigen wijk, dorp of stad een groep van tien kinderen zou vertellen over de prachtige...

Lees meer