Mijn verhaal: Anneke Breet

Als kind zwierf ik al tussen de flatjes van de Minervalaan, spelend met Turkse kinderen. Op zaterdagmorgen was ik bij hen in huis te vinden. Hompen Turks brood met boter en jam gingen samen met thee uit kleine, sierlijke glaasjes met véél suiker! Wij gingen naar dezelfde openbare school. Het wekte mijn interesse voor andere landen en volken. Op school en daarbuiten verlangde ik ernaar om kinderen bekend te maken met het evangelie, maar ik wist niet goed hóé. Want zelf had ik als kind van 8 jaar de Heere Jezus gevraagd of Hij mijn Redder wilde zijn en sindsdien wilde ik dat iedereen van Hem zou weten.
Omdat ik niet wist hoe ik zelf het evangelie moest vertellen, bracht ik kinderen op de kinder-Bijbelclub in de buurt. De vraag hoe ik kon getuigen naar de meesters op school hield me vaak bezig. In bed lag ik hele gesprekken met de meester te bedenken waar overdag vervolgens niets van kwam! Boekjes en foldertjes deelde ik uit aan kinderen op school en daarbuiten. Mijn ouders hadden niet gezegd dat ik dat moest doen. God Zelf legde dat in mijn hart; het is niet mijn verdienste. En vanzelf ging het zéker niet! Soms vond ik het óók best eng …

Ik had veel interesses én hield van leren. Na het vwo koos ik voor de pabo en ik vermoed dat ik de enige was die het jammer vond dat de pabo was afgelopen. In de 15 jaar daarna stond ik voor de klas. Het kwam me niet aanwaaien en ik moest alle zeilen bijzetten. Toch heb ik dat werk met hart en ziel gedaan en daarbij wisselden tranen en vreugde elkaar af. Lesgeven aan kinderen van Wilna en Raymond Shaw bracht mij een half jaar in Albanië. Het maakte me ook los van mijn huis en werk in Nieuw-Lekkerland. Het was een hele mooie en hele speciale tijd.

Toen ik eind februari 2004 weer terugkwam ging de fase in waar ik nu nog in zit. Ik werk met heel veel vreugde mee aan kinderevangelisatie bij het IKEG, door middel van direct kinderwerk – clubs – en indirect – in het geven van toerusting.
De Heere heeft de verlangens uit mijn kindertijd vervuld. Ja, ik deel nog steeds boekjes en foldertjes uit, maar ondertussen heb ik ook mogen leren hoe ik zélf kinderen het evangelie kan brengen. Ik houd nu zélf kinderclub en werk veelal met allochtone kinderen. En op avonden van cursus en toerusting mag ik aan anderen doorgeven hoe je kinderclub houdt en daar het evangelie brengt!

God is goed voor mij (geweest). Ik mag Zijn werk doen, zolang het nog dag is, en dat is een voorrecht!

Download hier mijn nieuwsbrief

Wereldwijde gebedsdagen

Wereldwijde gebedsdagen

Samen bidden voor kinderevangelisatiewerk wereldwijd en dichtbij Bid mee met één van onze gebedsdagen in Apeldoorn of Breda? Geef je op via info@ikeg.nl en je ontvangt een aantal dagen voor de gebedsdag de Zoom-link.        

Lees meer
Verhuisbericht!

Verhuisbericht!

Precies 40 jaar geleden, in 1982, werd het pand aan de 2e Wormenseweg gekocht. We zijn verhuisd naar kantoorruimte op het terrein van Compassion.Een nieuw hoofdstuk is begonnen! Welkom; de koffie staat vanaf 6 september voor u klaar Nieuw adres: Zwaansprengweg 20A,...

Lees meer
IKEG kinderkamp 2022

IKEG kinderkamp 2022

Vrijdagmiddag zijn de ‘ooms en tantes’ (zo wordt de kampleiding genoemd!) met hun auto’s vol slaapzakken, zwemkleding, Bijbels, ‘vertelspullen’ en koffers vertrokken naar Doetinchem voor het IKEG kinderkamp! Het thema voor het kamp was: Op zoek! Tijdens het kamp...

Lees meer
Niet tegen te houden

Niet tegen te houden

“Ik zal werken en wie zal het keren?” vroeg God aan Israël” Ook op de openluchtclubs deze zomer zagen we dat God dwars door alles heen werkt! “Die man vond zijn geld belangrijker dan God, dat is toch koekoek?” vroeg een meisje op de openluchtclub in Breda zich...

Lees meer
Werk door!

Werk door!

‘Werk door, want Ik ben met u, spreekt de HEERE van de legermachten.’ Haggaï 2:5 Dát is de roep van de profeet Haggaï. Veel Joden zijn al jaren geleden teruggekeerd vanuit de ballingschap. Na hun terugkeer is men enthousiast aan de slag gegaan met de wederopbouw...

Lees meer
Deur gesloten – deur geopend

Deur gesloten – deur geopend

Op 18 augustus jl. sloten we letterlijk de deuren van ons kantoor aan de 2e Wormenseweg - 40 jaar nadat deze deur werd geopend. Al die jaren was het de uitvalbasis voor allerlei activiteiten en kantoorwerk. De weken voor de verhuizing stonden in het teken van...

Lees meer