Mijn verhaal: Anneke Breet

Als kind zwierf ik al tussen de flatjes van de Minervalaan, spelend met Turkse kinderen. Op zaterdagmorgen was ik bij hen in huis te vinden. Hompen Turks brood met boter en jam gingen samen met thee uit kleine, sierlijke glaasjes met véél suiker! Wij gingen naar dezelfde openbare school. Het wekte mijn interesse voor andere landen en volken. Op school en daarbuiten verlangde ik ernaar om kinderen bekend te maken met het evangelie, maar ik wist niet goed hóé. Want zelf had ik als kind van 8 jaar de Heere Jezus gevraagd of Hij mijn Redder wilde zijn en sindsdien wilde ik dat iedereen van Hem zou weten.
Omdat ik niet wist hoe ik zelf het evangelie moest vertellen, bracht ik kinderen op de kinder-Bijbelclub in de buurt. De vraag hoe ik kon getuigen naar de meesters op school hield me vaak bezig. In bed lag ik hele gesprekken met de meester te bedenken waar overdag vervolgens niets van kwam! Boekjes en foldertjes deelde ik uit aan kinderen op school en daarbuiten. Mijn ouders hadden niet gezegd dat ik dat moest doen. God Zelf legde dat in mijn hart; het is niet mijn verdienste. En vanzelf ging het zéker niet! Soms vond ik het óók best eng …

Ik had veel interesses én hield van leren. Na het vwo koos ik voor de pabo en ik vermoed dat ik de enige was die het jammer vond dat de pabo was afgelopen. In de 15 jaar daarna stond ik voor de klas. Het kwam me niet aanwaaien en ik moest alle zeilen bijzetten. Toch heb ik dat werk met hart en ziel gedaan en daarbij wisselden tranen en vreugde elkaar af. Lesgeven aan kinderen van Wilna en Raymond Shaw bracht mij een half jaar in Albanië. Het maakte me ook los van mijn huis en werk in Nieuw-Lekkerland. Het was een hele mooie en hele speciale tijd.

Toen ik eind februari 2004 weer terugkwam ging de fase in waar ik nu nog in zit. Ik werk met heel veel vreugde mee aan kinderevangelisatie bij het IKEG, door middel van direct kinderwerk – clubs – en indirect – in het geven van toerusting.
De Heere heeft de verlangens uit mijn kindertijd vervuld. Ja, ik deel nog steeds boekjes en foldertjes uit, maar ondertussen heb ik ook mogen leren hoe ik zélf kinderen het evangelie kan brengen. Ik houd nu zélf kinderclub, en werk veelal met allochtone kinderen. En op avonden van cursus en toerusting mag ik aan anderen doorgeven hoe je kinderclub houdt en daar het evangelie brengt!

God is goed voor mij (geweest). Ik mag Zijn werk doen, zolang het nog dag is, en dat is een voorrecht!

Download hier mijn nieuwsbrief

Hope for Ukraine

Hope for Ukraine

Ook in Nederland zijn inmiddels veel kinderen uit Oekraïne aangekomen. Naast de basisbehoeften van een veilige woonplek, kleding, eten en drinken, hebben kinderen de boodschap van het Evangelie nodig! Dit is een initiatief van IKEG Europa om op deze manier iets voor...

Lees meer
Vacature officemanager

Vacature officemanager

Het IKEG Nederland is op zoek naar een officemanager voor minimaal 16/20 uur per weekOnze huidige officemanager gaat in het najaar van 2023 DV met pensioen.Als officemanager wordt je de spin in het web van al het reilen en zeilen op het IKEG kantoor. Jij zorgt voor...

Lees meer
Kinderwerkersdag Zaaien en oogsten

Kinderwerkersdag Zaaien en oogsten

Op zaterdag 12 maart D.V. wordt er door de Baptistengemeente Hardenberg een kinderwerkersdag georganiseerd. Deze dag van toerusting is bedoeld voor kinderwerkers én iedereen die passie heeft voor kinderen en het evangelie.– Toerusting door Marco Baan (directeur Stg....

Lees meer
IKEG kamp 2-4 juli

IKEG kamp 2-4 juli

Hoe zou het zijn als je een slaaf bent en niet mag doen wat je wilt? Dat anderen zeggen wat je moet doen en dat je graag vrij zou willen zijn. Ben je het weekend van 2 tot 4 juli vrij?Ben je vrij van school, van sport of andere dingen? Dan nodigen we je uit om naar...

Lees meer
X