Mijn verhaal: Emma Gouman

Ik ben Emma Gouman en kom uit Hendrik-Ido-Ambacht. In 2017 koos ik ervoor een Bijbelschool na het vwo te gaan doen. Dat blijkt een keuze te zijn die mijn leven tot nu toe vormt.

Wat bracht die Bijbelschool?
Na het eerste (theoretische) Bijbelschooljaar in 2018-2019 koos ik voor twee praktische stages in het kinderwerk. De eerste was bij een gemeente en haar kinderclub in Noordoost-Duitsland. We gingen op kamp met deze sociaal achtergestelde kinderen, voor wie de club de enige mogelijkheid was om van de Heere Jezus te horen. Mijn tweede stage was een heel schooljaar bij een christelijke privéschool in Nederland. Beide stages zorgden ervoor dat mijn hart in brand ging staan voor kinderen die nog nooit van Jezus gehoord hebben.

Hoe ben ik dan bij het IKEG terechtgekomen?
Tijdens het stagejaar had ik tussendoor een lesweek over kinderevangelisatie en IKEG. In het jaar daarvoor ging ik met een IKEG-werker mee naar een kinderclub in Antwerpen. Deze verschillende ontmoetingen maakten dat ik steeds meer over IKEG ging nadenken. Via een andere werker hoorde ik van de 3-maanden-training, die in 2020 in Duitsland plaats zou vinden. Dat sprak me zo aan, dat ik me aanmeldde. Zo rondde ik op 11 december de CMLC in Duitsland af en kwam ik in het IKEG-team, waar ik sinds januari 2021 officieel medewerker ben.

Welke bezigheden heb ik?
Ik ben nog op zoek naar een plek waar ik me kan vestigen om kinderwerk op te gaan bouwen. Momenteel is veel kinder- en tienerwerk niet mogelijk. Gelukkig kan ik als jeugdleiding meewerken in mijn gemeente. Verder hoop ik de komende maanden bij veel trainingen zoals de VCK mee te kijken, want dat sluit aan bij een van mijn taken: toerusting en pr. Ik vind het erg leuk om geestelijke zaken en de praktische toepassingen daarvan door te geven aan volwassenen en kinderen. Ik ben ook graag creatief bezig: daarom ga ik werken aan creatieve evangelisatiemethoden, zoals het project met de KidsArk. Daarvoor vertaal ik nu al een aantal kinderprogramma’s. En om de aansluiting met de jeugd uit de ‘seculiere’ wereld te behouden, start ik in september met een deeltijdstudie leraar Duits. Zo hoop ik een blijvend inkijkje te krijgen in het leven van de huidige tieners.

Ik zie ernaar uit hoe God de komende jaren kinderen zal bereiken door het werk van het IKEG!

Wereldwijde gebedsdagen

Wereldwijde gebedsdagen

Samen bidden voor kinderevangelisatiewerk wereldwijd en dichtbij Bid mee met één van onze gebedsdagen in Apeldoorn of Breda? Geef je op via info@ikeg.nl en je ontvangt een aantal dagen voor de gebedsdag de Zoom-link.        

Lees meer
Verhuisbericht!

Verhuisbericht!

Precies 40 jaar geleden, in 1982, werd het pand aan de 2e Wormenseweg gekocht. We zijn verhuisd naar kantoorruimte op het terrein van Compassion.Een nieuw hoofdstuk is begonnen! Welkom; de koffie staat vanaf 6 september voor u klaar Nieuw adres: Zwaansprengweg 20A,...

Lees meer
IKEG kinderkamp 2022

IKEG kinderkamp 2022

Vrijdagmiddag zijn de ‘ooms en tantes’ (zo wordt de kampleiding genoemd!) met hun auto’s vol slaapzakken, zwemkleding, Bijbels, ‘vertelspullen’ en koffers vertrokken naar Doetinchem voor het IKEG kinderkamp! Het thema voor het kamp was: Op zoek! Tijdens het kamp...

Lees meer
Niet tegen te houden

Niet tegen te houden

“Ik zal werken en wie zal het keren?” vroeg God aan Israël” Ook op de openluchtclubs deze zomer zagen we dat God dwars door alles heen werkt! “Die man vond zijn geld belangrijker dan God, dat is toch koekoek?” vroeg een meisje op de openluchtclub in Breda zich...

Lees meer
Werk door!

Werk door!

‘Werk door, want Ik ben met u, spreekt de HEERE van de legermachten.’ Haggaï 2:5 Dát is de roep van de profeet Haggaï. Veel Joden zijn al jaren geleden teruggekeerd vanuit de ballingschap. Na hun terugkeer is men enthousiast aan de slag gegaan met de wederopbouw...

Lees meer
Deur gesloten – deur geopend

Deur gesloten – deur geopend

Op 18 augustus jl. sloten we letterlijk de deuren van ons kantoor aan de 2e Wormenseweg - 40 jaar nadat deze deur werd geopend. Al die jaren was het de uitvalbasis voor allerlei activiteiten en kantoorwerk. De weken voor de verhuizing stonden in het teken van...

Lees meer
X