Mijn verhaal: Emma Gouman

Ik ben Emma Gouman en kom uit Hendrik-Ido-Ambacht. In 2017 koos ik ervoor een Bijbelschool na het vwo te gaan doen. Dat blijkt een keuze te zijn die mijn leven tot nu toe vormt.

Wat bracht die Bijbelschool?
Na het eerste (theoretische) Bijbelschooljaar in 2018-2019 koos ik voor twee praktische stages in het kinderwerk. De eerste was bij een gemeente en haar kinderclub in Noordoost-Duitsland. We gingen op kamp met deze sociaal achtergestelde kinderen, voor wie de club de enige mogelijkheid was om van de Heere Jezus te horen. Mijn tweede stage was een heel schooljaar bij een christelijke privéschool in Nederland. Beide stages zorgden ervoor dat mijn hart in brand ging staan voor kinderen die nog nooit van Jezus gehoord hebben.

Hoe ben ik dan bij het IKEG terechtgekomen?
Tijdens het stagejaar had ik tussendoor een lesweek over kinderevangelisatie en IKEG. In het jaar daarvoor ging ik met een IKEG-werker mee naar een kinderclub in Antwerpen. Deze verschillende ontmoetingen maakten dat ik steeds meer over IKEG ging nadenken. Via een andere werker hoorde ik van de 3-maanden-training, die in 2020 in Duitsland plaats zou vinden. Dat sprak me zo aan, dat ik me aanmeldde. Zo rondde ik op 11 december de CMLC in Duitsland af en kwam ik in het IKEG-team, waar ik sinds januari 2021 officieel medewerker ben.

Welke bezigheden heb ik?
Ik ben nog op zoek naar een plek waar ik me kan vestigen om kinderwerk op te gaan bouwen. Momenteel is veel kinder- en tienerwerk niet mogelijk. Gelukkig kan ik als jeugdleiding meewerken in mijn gemeente. Verder hoop ik de komende maanden bij veel trainingen zoals de VCK mee te kijken, want dat sluit aan bij een van mijn taken: toerusting en pr. Ik vind het erg leuk om geestelijke zaken en de praktische toepassingen daarvan door te geven aan volwassenen en kinderen. Ik ben ook graag creatief bezig: daarom ga ik werken aan creatieve evangelisatiemethoden, zoals het project met de KidsArk. Daarvoor vertaal ik nu al een aantal kinderprogramma’s. En om de aansluiting met de jeugd uit de ‘seculiere’ wereld te behouden, start ik in september met een deeltijdstudie leraar Duits. Zo hoop ik een blijvend inkijkje te krijgen in het leven van de huidige tieners.

Ik zie ernaar uit hoe God de komende jaren kinderen zal bereiken door het werk van het IKEG!

Training Open Lucht Clubs

Training Open Lucht Clubs

Kinderevangelisatie in de openlucht, het is al jarenlang een beproefd concept om het evangelie te brengen juist bij kinderen die het nog nooit gehoord hebben! Open Lucht Club, letterlijk een tent op een veld midden in een woonwijk en daar een programma aanbieden voor...

Lees meer
Uit het veld

Uit het veld

Hoe mooi is het om naast het leidinggeven zelf ook actief bezig te zijn met kinderwerk! In onze eigen gemeente Rehoboth geven we samen met een ander echtpaar zondagsschool aan de groep van 9-12 jarigen. Recent is het thema: “Op reis met Paulus” behandeld. De sfeer is...

Lees meer
Jouw gift maakt echt impact

Jouw gift maakt echt impact

In 2023 ontving IKEG € 188.000 aan giften. We zien een mooie stijging met name in de giften voor onze werkers. Heel hartelijk dank! In de laatste nieuwsupdate van 2023 deden we specifiek een oproep voor een gift van € 6.000 als tegemoetkoming van een nieuwe parttime...

Lees meer
IKEG 75 jaar!

IKEG 75 jaar!

Daar zijn we dankbaar voor! Dit jubileumjaar vieren we niet alleen met festiviteiten. Onder de naam: “75-clubs campagne” helpen we 75 kinderbijbelclubs in Nederland (en Vlaanderen) te starten of door te ontwikkelen. Het evangelie moet voor elk kind bereikbaar zijn....

Lees meer