Mijn verhaal: Janet Visser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Even voorstellen..
Mijn naam is Janet Visser en ik ben 26 jaar. Ik ben geboren en getogen op Urk, maar sinds 2020 ben ik in Sliedrecht komen wonen.

Ik ben in een christelijk gezin opgegroeid en het verlangen groeide om echt te gaan leven voor God. In de gemeente hielp ik mee bij de zondagsschool en daarnaast studeerde ik op de PABO. Ik wilde graag de kinderen in mijn klas echt iets laten zien van wie Jezus was, maar ik had het idee dat ik aan alle kanten tekortschoot. Ik vond het heel lastig om mijn geloof in de praktijk te brengen. Tijdens een jeugdavond vertelde iemand over de Bijbelschool ‘Gospel Mission’ en dit wekte mijn interesse. Na de PABO heb ik de Bijbelschool gevolgd. Hier leerde ik hoe ik als christen kon leven en mijn geloof handen en voeten kon geven.

Van Urk naar Sliedrecht
Na dit Bijbelschooljaar ben ik op een christelijke privéschool gaan werken in Hardinxveld-Giessendam. Hierin heb ik echt Gods leiding mogen ervaren. Ik wist me door God geroepen om op deze school te gaan werken. God voorzag ook op bijzondere wijze in woonruimte en een auto die ik kon kopen. Ik kreeg de mogelijkheid om bij een collega te gaan wonen in Sliedrecht en tijdens mijn Bijbelschooljaar had ik verschillende giften gekregen waarvan ik een auto kon kopen.

Weg naar IKEG
Tijdens de Bijbelschool had ik een training van IKEG gehad en toen ik hierover hoorde was ik al erg enthousiast. Maar zoals eerder gezegd ben ik eerst op een school gaan werken; na verloop van tijd begon ik toch weer na te denken over het IKEG en heb besloten om mijn baan op te geven om bij het IKEG te komen werken. Inmiddels heb ik al meegeholpen bij een BuitenBijbelClub in Breda; dit was echt een hele mooie ervaring. Hier kwamen kinderen naartoe die thuis helemaal niets te horen krijgen over het Evangelie en deze kinderen mochten wij vertellen over wie God is. Het was zo bijzonder om te zien hoe ontvankelijk de kinderen waren en hoe verwonderd ze waren dat ze echt alles aan God mochten vragen. Er was zelfs een jongen die graag een Bijbel wilde hebben. Hij heeft toen een kinderbijbel gekregen; deze kan hij nu samen met zijn zus lezen die ook op de club kwam. Ook was er nog een meisje die echt erover na ging denken welke keuze ze wilde gaan maken. De keuze voor God of voor zichzelf. Het was echt prachtig om te zien wat God aan het doen is in de harten van de kinderen.

Wat ik nu ga doen
Op de maandagen zal ik gaan werken op kantoor en ga dan samen met collega’s nieuwe materialen ontwikkelen voor kinderwerkers. Op de woensdagen ga ik meehelpen bij de club in Breda. Daarnaast ga ik nog bij een andere organisatie werken die kinderopvang, peuterspeelgroepen en buitenschoolse opvang verzorgt.

Mijn verlangen is dat God verheerlijkt mag worden door mijn leven heen. En dat vele kinderen bereikt mogen worden met het Evangelie!

 

 

 

 

 

 

 

 

Wereldwijde gebedsdagen

Wereldwijde gebedsdagen

Samen bidden voor kinderevangelisatiewerk wereldwijd en dichtbij Bid mee met één van onze gebedsdagen in Apeldoorn of Breda? Geef je op via info@ikeg.nl en je ontvangt een aantal dagen voor de gebedsdag de Zoom-link.        

Lees meer
Verhuisbericht!

Verhuisbericht!

Precies 40 jaar geleden, in 1982, werd het pand aan de 2e Wormenseweg gekocht. We zijn verhuisd naar kantoorruimte op het terrein van Compassion.Een nieuw hoofdstuk is begonnen! Welkom; de koffie staat vanaf 6 september voor u klaar Nieuw adres: Zwaansprengweg 20A,...

Lees meer
IKEG kinderkamp 2022

IKEG kinderkamp 2022

Vrijdagmiddag zijn de ‘ooms en tantes’ (zo wordt de kampleiding genoemd!) met hun auto’s vol slaapzakken, zwemkleding, Bijbels, ‘vertelspullen’ en koffers vertrokken naar Doetinchem voor het IKEG kinderkamp! Het thema voor het kamp was: Op zoek! Tijdens het kamp...

Lees meer
Niet tegen te houden

Niet tegen te houden

“Ik zal werken en wie zal het keren?” vroeg God aan Israël” Ook op de openluchtclubs deze zomer zagen we dat God dwars door alles heen werkt! “Die man vond zijn geld belangrijker dan God, dat is toch koekoek?” vroeg een meisje op de openluchtclub in Breda zich...

Lees meer
Werk door!

Werk door!

‘Werk door, want Ik ben met u, spreekt de HEERE van de legermachten.’ Haggaï 2:5 Dát is de roep van de profeet Haggaï. Veel Joden zijn al jaren geleden teruggekeerd vanuit de ballingschap. Na hun terugkeer is men enthousiast aan de slag gegaan met de wederopbouw...

Lees meer
Deur gesloten – deur geopend

Deur gesloten – deur geopend

Op 18 augustus jl. sloten we letterlijk de deuren van ons kantoor aan de 2e Wormenseweg - 40 jaar nadat deze deur werd geopend. Al die jaren was het de uitvalbasis voor allerlei activiteiten en kantoorwerk. De weken voor de verhuizing stonden in het teken van...

Lees meer
Vacature officemanager

Vacature officemanager

Het IKEG Nederland is op zoek naar een officemanager voor minimaal 16/20 uur per weekOnze huidige officemanager gaat in het najaar van 2023 DV met pensioen.Als officemanager wordt je de spin in het web van al het reilen en zeilen op het IKEG kantoor. Jij zorgt voor...

Lees meer
X