Ons verhaal: Marco & José Baan

Voor diegenen die ons nog niet kennen, zullen we ons even voorstellen: wij zijn Marco & José Baan en wonen in het mooie dorp Alblasserdam. We zijn gezegend met 6 dochters, dit zijn hun namen: Naomi, Marylène, Rosalize, Anne-Laura, Cathelijne en Emmely.

Hoe zijn we bij het IKEG terechtgekomen?
In 2008 volgden we de VCK-1 in Sliedrecht als voorbereiding op kinderevangelisatie. Het onderwijs over het evangelie en de Bijbelse fundamenten voor kinderwerk spraken ons enorm aan. Ook waardeerden we het persoonlijke contact met de cursusleiders Marius Storm en Anneke Breet.

Zomer 2012 zijn we met ons hele gezin, toen nog 4 kinderen, naar Zwitserland geweest om de CEF kinderwerk-opleiding te volgen. Dat was een hele bijzondere tijd om de organisatie beter te leren kennen en ook kennis te maken met (toekomstige) Europese collega’s. Bij terugkomst uit Zwitserland zetten we onze focus op niet-gelovige kinderen in ons eigen dorp en Noord-Brabant. Daarna mochten we verschillende jaren meebouwen aan kinderevangelisatie in de steden Breda, Eindhoven en Bergen op Zoom. Ook deden we tienerwerk en kinderwerk in onze eigen gemeente.

Leiderschap: verantwoordelijkheid én voorrecht
Sinds 1 september 2020 mogen we het werk van het IKEG dienen als directeursechtpaar. Dat is een grote verantwoordelijkheid, maar ook een bijzonder voorrecht. Van dichtbij zien en horen we hoe God het werk van het IKEG in eigen land maar ook over de grenzen nog steeds op een bijzondere wijze wil gebruiken en zegenen. We voelen ons erg gezegend dat we mogen samenwerken met hele toegewijde en enthousiaste collega’s. Het mooie van het team is dat het bestaat uit ervaren, maar ook nieuwe en jonge werkers.

Toekomst
Het IKEG heeft een hele duidelijke roeping: het Evangelie vertellen aan niet-gelovige kinderen en hen discipelen als ze tot geloof zijn gekomen. We willen kinderwerkers opleiden en toerusten om het Evangelie duidelijk te brengen zodat kinderen weten dat ze verloren zijn en een Redder nodig hebben. God belooft dat deze boodschap vrucht zal dragen!

Partnerschap
We hebben uw gebed en steun heel hard nodig om standvastig te blijven in de roeping van onze Meester. Als God u ertoe leidt om partner te zijn in deze bediening, dan stellen we dat erg op prijs. We leggen u graag uit wat dat inhoudt. Jaarlijks sturen we een aantal keer nieuwsbrieven met actuele gebedspunten rond. Verder zijn we voor onze bediening als leidersechtpaar volledig afhankelijk van financiële partners. Giften onder vermelding van ‘Ontwikkeling kinderevangelisatie & leiderschap’ komen geheel ten goede aan de uitvoering van ons werk.

“Maar mijn God zal u, overeenkomstig Zijn rijkdom, voorzien van alles wat u nodig hebt, in heerlijkheid door Jezus Christus.” (Fil.4:19)

Download hier onze laatste nieuwsbrief

Hope for Ukraine

Hope for Ukraine

Ook in Nederland zijn inmiddels veel kinderen uit Oekraïne aangekomen. Naast de basisbehoeften van een veilige woonplek, kleding, eten en drinken, hebben kinderen de boodschap van het Evangelie nodig! Dit is een initiatief van IKEG Europa om op deze manier iets voor...

Lees meer
Vacature officemanager

Vacature officemanager

Het IKEG Nederland is op zoek naar een officemanager voor minimaal 16/20 uur per weekOnze huidige officemanager gaat in het najaar van 2023 DV met pensioen.Als officemanager wordt je de spin in het web van al het reilen en zeilen op het IKEG kantoor. Jij zorgt voor...

Lees meer
Kinderwerkersdag Zaaien en oogsten

Kinderwerkersdag Zaaien en oogsten

Op zaterdag 12 maart D.V. wordt er door de Baptistengemeente Hardenberg een kinderwerkersdag georganiseerd. Deze dag van toerusting is bedoeld voor kinderwerkers én iedereen die passie heeft voor kinderen en het evangelie.– Toerusting door Marco Baan (directeur Stg....

Lees meer
IKEG kamp 2-4 juli

IKEG kamp 2-4 juli

Hoe zou het zijn als je een slaaf bent en niet mag doen wat je wilt? Dat anderen zeggen wat je moet doen en dat je graag vrij zou willen zijn. Ben je het weekend van 2 tot 4 juli vrij?Ben je vrij van school, van sport of andere dingen? Dan nodigen we je uit om naar...

Lees meer
X