Preken met impact

Sinds afgelopen maand gaat er een filmpje rond op het internet met een fragment uit een preek. Nou, dat gebeurt wel vaker zult u zeggen. Dat klopt, maar dit preekfragment was er één met een gouden randje. Preken met impact. Wellicht heeft u het ook voorbij zien komen en bekeken. De dominee uit Bodegraven legt in nog geen vier minuten tijd uit wat de grote ontdekking is geweest van Maarten Luther: dat de zondaar door geloof gerechtvaardigd wordt. De rechtvaardiging is geen eenvoudig thema om uit te leggen. Maar de predikant deed dat erg helder en aansprekend.

Hij vraagt een kind om onder aan de preekstoel te gaan staan, om daarmee de afstand van de aarde naar de hemel duidelijk te maken. Predikant: kun je nu in één stap van beneden naar boven komen? Het meisje schudt haar hoofd. Predikant: kun je zonder op de trap te staan mijn hand pakken? Het meisje strekt haar arm. Nee, lukt óók niet. Predikant: het is net als bij de mensen in de tijd van Maarten Luther. De mensen kwamen niet dichter bij God, ondanks het geven van veel geld en het doen van goede werken. Predikant: nee, er is maar één ding dat telt. God kwam naar beneden in Zijn Zoon Jezus Christus en neemt ons mee naar boven (de hemel).

De predikant loopt de trap af, tilt het meisje op en brengt haar zo op de preekstoel. God die afdaalt uit de hemel om mensen te redden!!

De kracht van het voorbeeld zit ‘m in de eenvoud. Het meisje gaat dit nooit meer vergeten. Ik hoop dat meer voorgangers, predikanten en sprekers het voorbeeld van deze predikant zullen volgen. Het was tijdens de Reformatie de (her)ontdekking van het Evangelie.

Met kerst denken we aan de komst van de Heere Jezus naar deze wereld. Komende weken zullen er wereldwijd en ook dichtbij veel kerstclubs gehouden worden. We wensen elke kinderwerker veel liefde en wijsheid toe bij het vertellen van het kerstevangelie aan de kinderen.

Namens het team wensen we jullie allen Gods zegen toe voor 2023.

Voor diegenen die ons nog niet kennen, zullen we ons even voorstellen: wij zijn Marco & José Baan en wonen in het mooie dorp Alblasserdam. We zijn gezegend met 6 dochters, dit zijn hun namen: Naomi, Marylène, Rosalize, Anne-Laura, Cathelijne en Emmely.

Marco Baan

Directeur IKEG

Even voorstellen…

Even voorstellen…

Mijn naam is Martijn Beukers en sinds kort help ik IKEG voor een aantal uur per week. Graag wil ik me hier kort voorstellen. Zelf mag ik de Heere Jezus al heel wat jaren kennen. God heeft me gelukkig nooit losgelaten. Hij is goed, geduldig en genadig! Afgelopen jaar...

Lees meer
De spin in het web…

De spin in het web…

Met dankbaarheid kijk ik terug op de 33 jaren die ik bij het IKEG in dienst mocht zijn. Ik had voor die tijd de Heere gevraagd waar ik Hem kon dienen en Hij bracht het IKEG op mijn pad. In 1990 ben ik op het kantoor in Apeldoorn begonnen. Al snel werd het niet alleen...

Lees meer
Nieuwe IKEG brochure

Nieuwe IKEG brochure

In Nederland wonen meer dan 2.600.000 kinderen en tieners (4-18 jaar). Velen van hen hebben nog nooit van God gehoord. Wat zou het mooi zijn als elke christen in Nederland in zijn eigen wijk, dorp of stad een groep van tien kinderen zou vertellen over de prachtige...

Lees meer