Sem: “ik weet het niet meer, juf!”

Sem: “Ik weet het niet meer, juf!

Sinds vorig jaar mag ik met een kinderclub in Ede meedraaien.

Het voelt voor mij echt als een voorrecht om te zien hoe betrokken de medewerkers zijn op de kinderen, zowel tijdens de clubmomenten als daarbuiten. Hier kan ik zien hoe onvoorwaardelijke liefde in de praktijk gebracht wordt!
We zijn bezig met het aanleren van de Bijbeltekst. Sem is ook op de club. Het is een jongen die al jarenlang trouw op de club komt, maar vanwege moeilijke concentratie wel altijd achteraan moet zitten met een meester of juf naast hem. Hij roept keihard doorheen. Dat doet hij wel vaker en regelmatig is dat wat ongepast, maar ook vaak is het een vraag waar hij oprecht mee zit. Dat is ook nu het geval. “Ik weet het niet meer juf. Wat als de oerknal nou waar is en dat wat God zegt niet waar is? En ik heb trouwens op plaatjes nog nooit een dino in de ark gezien!”
Eén van de medewerkers neemt hem tijdens de club even apart om met hem te praten. Ze kan niet al zijn vragen beantwoorden, maar ze kunnen samen bidden dat God hem laat zien hoe het zit.
Bij de evaluatie na de club bespreken we de vraag van Sem. Ik vertel dat ik thuis een kinderboek heb liggen van het Logosinstituut, dat onder andere over dit onderwerp gaat. Het kan Sem misschien helpen met zijn vragen. In de weken daarna kan mijn collega Sem enkele keren thuis bezoeken en met hem dat boek doornemen, zodat hij antwoorden op zijn vragen krijgt.
Elkaar tot een hand en een voet zijn, dat is hoe wij als lichaam van Christus mogen dienen in Gods Koninkrijk. Mijn collega had de ingang in het gezin en de tijd en ik had een boek! Zo dienen we elkaar, om degenen die nog onbekend zijn met het evangelie te dienen. Hoe mooi is die samenwerking! En hoe heerlijk om onze Heere als het Hoofd aan het werk te zien in onze bedieningen, door situaties aan te sturen, als antwoord op gebed, en door onze gebroken levens heen! Als wij zwak zijn is Hij machtig. Dan werkt Hij, en dan krijgt Hij alle eer!

Lisa Kneppers

Nieuwe trainingen

Nieuwe trainingen

“Wat is het Evangelie en hoe vertel ik dit aan een kind?”, “Bijbelteksten aanleren, is dat niet moeilijk?”, “Kinderevangelisatie? Waarom? “ Is dit voor jou herkenbaar? Dan is de VCK echt iets voor jou! Op 26 juni D.V. is de live informatieavond in Apeldoorn geweest...

Lees meer
Nieuwe IKEG brochure

Nieuwe IKEG brochure

In Nederland wonen meer dan 2.600.000 kinderen en tieners (4-18 jaar). Velen van hen hebben nog nooit van God gehoord. Wat zou het mooi zijn als elke christen in Nederland in zijn eigen wijk, dorp of stad een groep van tien kinderen zou vertellen over de prachtige...

Lees meer
Kinderwerk Amsterdam

Kinderwerk Amsterdam

Het is alweer een half jaar geleden dat ik betrokken raakte bij een kinderclub in Amsterdam Zuid-Oost. Elke vrijdagmiddag komen ongeveer 10 kinderen naar de club om samen te zingen, uit de Bijbel te horen, een tekst te leren en te knutselen. Inmiddels is er op de...

Lees meer