Werk door!

‘Werk door, want Ik ben met u, spreekt de HEERE van de legermachten.’ Haggaï 2:5

Dát is de roep van de profeet Haggaï. Veel Joden zijn al jaren geleden teruggekeerd vanuit de ballingschap. Na hun terugkeer is men enthousiast aan de slag gegaan met de wederopbouw van de tempel. Maar ze zijn moedeloos geworden en er worden andere prioriteiten gesteld. Het gevolg is: de tempel ligt nog in puin! De bouw van hun eigen huizen krijgt voorrang. Maar de gevolgen zijn een economische crisis en slechte oogsten. Na de oproep van Haggaï krijgen de mensen toch weer moed om samen de bouw van de tempel te hervatten.

In het Nieuwe Testament lees ik eenzelfde oproep: Zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden (Matth.6:33).

Werk door! Niet aan ons eigen koninkrijkje, maar aan Zijn koninkrijk. Ondanks de omstandigheden waar we dagelijks mee geconfronteerd worden. Binnen en buiten de kerk speelt er van alles. Binnen de kerk zien we regelmatig strijd en onenigheid waar we juist gezamenlijk zouden moeten optrekken. En buiten de kerk is er ook veel gaande. Alles lijkt wel in een crisis. En juist daarom: werk door! Zo lang het nog dag is, want er komt een nacht waarin niemand meer kan werken.

Als IKEG willen we doorwerken, omdat God weer nieuwe deuren heeft geopend. Een paar voorbeelden:

Nieuwe kinderen: Afgelopen zomer zijn er in ons land weer tientallen nieuwe kinderen bereikt met het evangelie op de Open Lucht Clubs. Zelf mocht ik een dag meehelpen in Breda. Aan het eind van ons groepsgesprekje gingen we bidden. Een van de jongens bad: God, willen jullie zorgen dat ik later daar ook boven in de hemel kom. Amen. Wat een oprecht kinderlijk gebed!

Nieuwe kinderwerkers: Begin september mochten we er drie nieuwe parttime kinderwerkers bij krijgen. Lisa, Thirza en Janet gaan alle drie kinderen bereiken die in hun gezin of op school niet over Jezus Christus horen. Wat een verhoring op onze gebeden om meer werkers.

Literatuur op een nieuwe plek: Afgelopen tijd kregen we het bericht dat evangelisten de Nederlands – Arabische IKEG boekjes van ‘Een beter leven’ hebben uitgedeeld op het aanmeldcentrum voor vluchtelingen in Ter Apel. Bemoedigend dat ook literatuur op zulke bijzondere plaatsen tot zegen is.

Nieuw kantoor: Net na de zomervakantie zijn we verhuisd naar een nieuwe locatie in Apeldoorn. Doorwerken op een nieuwe plek.

God zegt: Werk door, want Ik ben met u!

Aan het begin van dit nieuwe seizoen wensen we jullie veel zegen en vele bemoedigingen.

Voor diegenen die ons nog niet kennen, zullen we ons even voorstellen: wij zijn Marco & José Baan en wonen in het mooie dorp Alblasserdam. We zijn gezegend met 6 dochters, dit zijn hun namen: Naomi, Marylène, Rosalize, Anne-Laura, Cathelijne en Emmely.

Marco Baan

Directeur IKEG

Wereldwijde gebedsdagen

Wereldwijde gebedsdagen

Samen bidden voor kinderevangelisatiewerk wereldwijd en dichtbij Bid mee met één van onze gebedsdagen in Apeldoorn of Breda? Geef je op via info@ikeg.nl en je ontvangt een aantal dagen voor de gebedsdag de Zoom-link.        

Lees meer
Verhuisbericht!

Verhuisbericht!

Precies 40 jaar geleden, in 1982, werd het pand aan de 2e Wormenseweg gekocht. We zijn verhuisd naar kantoorruimte op het terrein van Compassion.Een nieuw hoofdstuk is begonnen! Welkom; de koffie staat vanaf 6 september voor u klaar Nieuw adres: Zwaansprengweg 20A,...

Lees meer
IKEG kinderkamp 2022

IKEG kinderkamp 2022

Vrijdagmiddag zijn de ‘ooms en tantes’ (zo wordt de kampleiding genoemd!) met hun auto’s vol slaapzakken, zwemkleding, Bijbels, ‘vertelspullen’ en koffers vertrokken naar Doetinchem voor het IKEG kinderkamp! Het thema voor het kamp was: Op zoek! Tijdens het kamp...

Lees meer
Niet tegen te houden

Niet tegen te houden

“Ik zal werken en wie zal het keren?” vroeg God aan Israël” Ook op de openluchtclubs deze zomer zagen we dat God dwars door alles heen werkt! “Die man vond zijn geld belangrijker dan God, dat is toch koekoek?” vroeg een meisje op de openluchtclub in Breda zich...

Lees meer
Deur gesloten – deur geopend

Deur gesloten – deur geopend

Op 18 augustus jl. sloten we letterlijk de deuren van ons kantoor aan de 2e Wormenseweg - 40 jaar nadat deze deur werd geopend. Al die jaren was het de uitvalbasis voor allerlei activiteiten en kantoorwerk. De weken voor de verhuizing stonden in het teken van...

Lees meer
Vacature officemanager

Vacature officemanager

Het IKEG Nederland is op zoek naar een officemanager voor minimaal 16/20 uur per weekOnze huidige officemanager gaat in het najaar van 2023 DV met pensioen.Als officemanager wordt je de spin in het web van al het reilen en zeilen op het IKEG kantoor. Jij zorgt voor...

Lees meer