Zwijndrechtse kinderen horen het Evangelie

Misschien denkt u bij impact op kinderen niet in de eerste plaats aan uw eigen omgeving.
U denkt dan eerder aan een schoolproject in Malawi of de IKEG rugtasjesactie voor Oekraïense kinderen, zoals die van het afgelopen voorjaar. Maar de nood van kinderen is dichter bij huis dan we vaak denken. Afgelopen maanden zag ik dat in mijn eigen omgeving – en mocht ik meewerken aan de oplossing.

Even terug in de tijd: in het afgelopen jaar werd er landelijk veel aandacht gevraagd voor kinderen in armoede. Een op de dertien kinderen heeft hiermee te maken. Een aantal broeders en zusters in Zwijndrecht ontdekten dat hun woonplaats hoog in dit lijstje staat. De gemeente zorgt daarin wel voor sociale steun, maar niet voor geestelijke steun. Aan die geestelijke armoede wilden zij wat doen en zo ontstond het idee van kinderevangelisatiewerk.

Ze ontwikkelden een plan om samen met IKEG een kinderclub te starten in Zwijndrecht. Ze wilden beginnen in een van de “kansarme” wijken. Zo gezegd, zo gedaan. Op 16 september stond het “junglefeest” op het programma.

“Gaaf! Ik wil ook komen!”, was de reactie van een aantal kinderen die we bij het flyeren ontmoetten. In de grote speeltuin in de wijk bouwden we twee tenten op en hielden we die middag een programma met acht verschillende spelletjes en een groot jungleverhaal met geestelijke toepassingen. Meer dan vijftig kinderen zaten tijdens het verhaal onder de tent, ondanks de regen die op die bewuste middag regelmatig viel! “Heel fijn dat jullie zoiets voor de kinderen willen organiseren!” reageerde een aantal aanwezige ouders.

Sinds die eerste keer organiseren we elke tweede week van de maand de CityKidsclub in deze wijk. Elke keer gaat het om een ander dier en een eigenschap die naar God verwijst. Er komen kinderen met allerlei achtergronden en dat levert soms interessante momentjes op. “Maar papa en mama hebben mij toch gemaakt?” was de reactie op mijn uitleg dat God ook ons gemaakt heeft. Nog voor ik kon antwoorden riep een meisje tegen dit jongetje: “die hebben je botten toch niet in elkaar gezet!”

We zien uit naar de verdere impact die we op deze kinderen mogen hebben, door Gods werk, zodat ze God niet alleen als Schepper, maar ook als Vader zullen leren kennen.

Emma Gouman; kinderwerker IKEG

Ik ben Emma Gouman en kom uit Hendrik-Ido-Ambacht. In 2017 koos ik ervoor een Bijbelschool na het vwo te gaan doen. Dat blijkt een keuze te zijn die mijn leven tot nu toe vormt.

Emma Gouman

Kinder- en tienerwerker

Preken met impact

Preken met impact

Sinds afgelopen maand gaat er een filmpje rond op het internet met een fragment uit een preek. Nou, dat gebeurt wel vaker zult u zeggen. Dat klopt, maar dit preekfragment was er één met een gouden randje. Preken met impact. Wellicht heeft u het ook voorbij zien komen...

Lees meer
Wereldwijde gebedsdagen

Wereldwijde gebedsdagen

Samen bidden voor kinderevangelisatiewerk wereldwijd en dichtbij Bid mee met één van onze gebedsdagen in Apeldoorn of Breda? Geef je op via info@ikeg.nl en je ontvangt een aantal dagen voor de gebedsdag de Zoom-link.        

Lees meer
IKEG kinderkamp 2022

IKEG kinderkamp 2022

Vrijdagmiddag zijn de ‘ooms en tantes’ (zo wordt de kampleiding genoemd!) met hun auto’s vol slaapzakken, zwemkleding, Bijbels, ‘vertelspullen’ en koffers vertrokken naar Doetinchem voor het IKEG kinderkamp! Het thema voor het kamp was: Op zoek! Tijdens het kamp...

Lees meer
Niet tegen te houden

Niet tegen te houden

“Ik zal werken en wie zal het keren?” vroeg God aan Israël” Ook op de openluchtclubs deze zomer zagen we dat God dwars door alles heen werkt! “Die man vond zijn geld belangrijker dan God, dat is toch koekoek?” vroeg een meisje op de openluchtclub in Breda zich...

Lees meer
Werk door!

Werk door!

‘Werk door, want Ik ben met u, spreekt de HEERE van de legermachten.’ Haggaï 2:5 Dát is de roep van de profeet Haggaï. Veel Joden zijn al jaren geleden teruggekeerd vanuit de ballingschap. Na hun terugkeer is men enthousiast aan de slag gegaan met de wederopbouw...

Lees meer