Zwijndrechtse kinderen horen het Evangelie

Misschien denkt u bij impact op kinderen niet in de eerste plaats aan uw eigen omgeving.
U denkt dan eerder aan een schoolproject in Malawi of de IKEG rugtasjesactie voor Oekraïense kinderen, zoals die van het afgelopen voorjaar. Maar de nood van kinderen is dichter bij huis dan we vaak denken. Afgelopen maanden zag ik dat in mijn eigen omgeving – en mocht ik meewerken aan de oplossing.

Even terug in de tijd: in het afgelopen jaar werd er landelijk veel aandacht gevraagd voor kinderen in armoede. Een op de dertien kinderen heeft hiermee te maken. Een aantal broeders en zusters in Zwijndrecht ontdekten dat hun woonplaats hoog in dit lijstje staat. De gemeente zorgt daarin wel voor sociale steun, maar niet voor geestelijke steun. Aan die geestelijke armoede wilden zij wat doen en zo ontstond het idee van kinderevangelisatiewerk.

Ze ontwikkelden een plan om samen met IKEG een kinderclub te starten in Zwijndrecht. Ze wilden beginnen in een van de “kansarme” wijken. Zo gezegd, zo gedaan. Op 16 september stond het “junglefeest” op het programma.

“Gaaf! Ik wil ook komen!”, was de reactie van een aantal kinderen die we bij het flyeren ontmoetten. In de grote speeltuin in de wijk bouwden we twee tenten op en hielden we die middag een programma met acht verschillende spelletjes en een groot jungleverhaal met geestelijke toepassingen. Meer dan vijftig kinderen zaten tijdens het verhaal onder de tent, ondanks de regen die op die bewuste middag regelmatig viel! “Heel fijn dat jullie zoiets voor de kinderen willen organiseren!” reageerde een aantal aanwezige ouders.

Sinds die eerste keer organiseren we elke tweede week van de maand de CityKidsclub in deze wijk. Elke keer gaat het om een ander dier en een eigenschap die naar God verwijst. Er komen kinderen met allerlei achtergronden en dat levert soms interessante momentjes op. “Maar papa en mama hebben mij toch gemaakt?” was de reactie op mijn uitleg dat God ook ons gemaakt heeft. Nog voor ik kon antwoorden riep een meisje tegen dit jongetje: “die hebben je botten toch niet in elkaar gezet!”

We zien uit naar de verdere impact die we op deze kinderen mogen hebben, door Gods werk, zodat ze God niet alleen als Schepper, maar ook als Vader zullen leren kennen.

Emma Gouman; kinderwerker IKEG

Ik ben Emma Gouman en kom uit Hendrik-Ido-Ambacht. In 2017 koos ik ervoor een Bijbelschool na het vwo te gaan doen. Dat blijkt een keuze te zijn die mijn leven tot nu toe vormt.

Emma Gouman

Kinder- en tienerwerker

Training Open Lucht Clubs

Training Open Lucht Clubs

Kinderevangelisatie in de openlucht, het is al jarenlang een beproefd concept om het evangelie te brengen juist bij kinderen die het nog nooit gehoord hebben! Open Lucht Club, letterlijk een tent op een veld midden in een woonwijk en daar een programma aanbieden voor...

Lees meer
Uit het veld

Uit het veld

Hoe mooi is het om naast het leidinggeven zelf ook actief bezig te zijn met kinderwerk! In onze eigen gemeente Rehoboth geven we samen met een ander echtpaar zondagsschool aan de groep van 9-12 jarigen. Recent is het thema: “Op reis met Paulus” behandeld. De sfeer is...

Lees meer
Jouw gift maakt echt impact

Jouw gift maakt echt impact

In 2023 ontving IKEG € 188.000 aan giften. We zien een mooie stijging met name in de giften voor onze werkers. Heel hartelijk dank! In de laatste nieuwsupdate van 2023 deden we specifiek een oproep voor een gift van € 6.000 als tegemoetkoming van een nieuwe parttime...

Lees meer
IKEG 75 jaar!

IKEG 75 jaar!

Daar zijn we dankbaar voor! Dit jubileumjaar vieren we niet alleen met festiviteiten. Onder de naam: “75-clubs campagne” helpen we 75 kinderbijbelclubs in Nederland (en Vlaanderen) te starten of door te ontwikkelen. Het evangelie moet voor elk kind bereikbaar zijn....

Lees meer